Temporada de Llicències Federatives 2020

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha iniciat la nova temporada de carnets per al 2020, amb el nou pla de carnets i assegurances per als federats. Cal tenir en compte que la validesa del carnet federatiu del 2019 expira el 31 de desembre de 2019. El carnet federatiu per al 2020 començarà a ser vàlid l’1 de gener, encara que s’hagi expedit abans. Totes aquelles persones que estiguin interessades en federar-se ho poden fer a través del Grup Excursionista Amics de l'Esport tal com s'explica més avall.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Novetats per al 2020

Pel que fa a les millores generals cal destacar:

 • Pel que fa a la Responsabilitat Civil, s’augmenta el límit assegurat per sinistre d’1.000.000 € a 1.500.000 €
 • S’augmenta l’àmbit de cobertura territorial a tot el món excepte USA/Canadà.
  Actualment tenim àmbit Unió Europea i Andorra. Aquesta millora és molt important
  pels federats que practiquen esport en països per als quals fins ara no teníem
  cobertura
 • Inclosa per a membres ECAM sempre que estiguin realitzant cursos de la FEEC
 • S’incorporen noves activitats cobertes per l’assegurança:
  • la marxa aquàtica a totes les modalitats
  • l’slackline a la modalitat C, fins a 50 centímetres d’altura i amb una cinta d’un mínim
   de 25 centímetres d’ample
  • l’espeleologia en mines, sempre que per progressar s’utilitzi el mateix material que
   s’utilitza per progressar en grutes
  • l’esquí fora de pistes o freeride
  • la marxa nòrdica en casc urbà
  • la modalitat de Curses Trail Júnior per a menors dins la modalitat C sub-14 i sub-17

----------------------------------------------------------------------------------------------------

App del carnet federatiu

La FEEC disposa d'una aplicació per a tauletes i telèfons mòbils que permet la identificació dels federats directament amb els seus propis dispositius, accedir als aventatges per als federats i consultar rutes i disponibilitat dels refugis entre altres (https://www.feec.cat/noticia/la-feec-estrena-nova-app/).

Descarrega gratuïtament l’APP de la FEEC i porta el Carnet Federatiu sempre a sobre. És gratuïta i està disponible a Google Play i App Store:

Android Google Play

IOS APP Store 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Habilitació del carnet federatiu per la FEDME

L’habilitació del carnet federatiu és la seva validació per part de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME). Abonant la quota corresponent, el posseïdor del carnet podrà gaudir a més de tots els avantatges de la FEEC, d’aquells que ofereix la FEDME.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Com federar-se?

Per aconseguir el carnet federatiu cal ser soci d'una entitat afiliada a la FEEC. Si no ets soci del Grup Excursionista Amics de l'Esport te'n pots fer omplint el formulari que et proporcionem i federar-te amb nosaltres. A més a més de tramitar-te la llicència, fent-te soci del grup excursionista rebràs informació i podràs gaudir de descomptes en les activitats i caminades que organitzem al llarg de l'any. El preu de la quota anual de soci és:

 • Soci individual: 15 €/any (major d'edat); 9 €/any (menor d'edat)
 • Socis familiars: El primer soci paga la quota entera que li correspongui. A partir del 2n soci familiar s'apliquen 6 € de descompte a cadascun --> 9 €/any (major d'edat); 3 €/any (menor d'edat).

PREUS I COBERTURES:

Taula de Preus 2020

Pots consultar quina és la modalitat de llicència que millor s'ajusta al tipus d'activitat que realitzes i els preus i cobertures a la taula de preus. Existeixen diferents tipus de modalitat per federar-te:

 • Modalitats A, B, C, D i E: Els preus, ambit geogràfic i activitats cobertes per la llicència depenen de la categoria d'edat de la persona federada [SUB-14 (fins als 13 anys), SUB-17 (de 14 a 16 anys), SUB-18 (17 anys), MAJORS (a partir de 18 anys)] així com de la modalitat de llicència (A, B, C, D, E) escollida dins de la categoria d'edat. La categoria MAJORS pot escollir totes les modalitats, la categoria SUB-18 pot escollir totes les modalitats excepte la E, i les categories SUB-14 i SUB-17 poden escollir només les categories C i D. Cada categoria inclou les activitats especificades a la taula més les de les categories inferiors.
 • TARIFA MUNTANYA PLUS: Només per categories SUB-18 i MAJORS. Igual que les modalitats anteriors però es triplica el capital de mort per accident i mort no accidental durant la pràctica esportiva. Sobre el capital de mort, s’anticipa la liquiditat ràpida de fins a 5.000 € per despeses justificades de sepeli.
 • TARIFA FAMILIAR: Només per categories SUB-14, SUB-17 i SUB-18. S’aplica un 20% de descompte en la quota de l’assegurança d’un menor de 18 anys que es federi, fill d’una parella federada. Si la parella té més d’un fill menor de 18 anys que es federi, s’aplica un 35% de descompte en les seves quotes de l’assegurança.
 • Llicència FEEC sense assegurança: Per poder tramitar aquest tipus de llicència federativa cal que la persona tingui contractada una assegurança amb les cobertures exigides a la normativa esportiva vigent, i de forma especial del Real Decreto 849/1993 de 4 de Juny on es determinen les prestacions mínimes de l’assegurança esportiva obligatòria, i de l'article 152.1 del Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya. També serà necessari acreditar-ho amb un certificat segons el model disponible a l’àrea privada i a les oficines de la FEEC.

INSTRUCCIONS I FORMULARIS:

A continuació es proporcionen els formularis per imprimir amb les instruccions i la documentació que cal omplir i fer-nos arribar per poder-te tramitar la llicència:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Trobareu tota la informació ampliada i actualitzada de les novetats d’aquesta temporada, els preus i cobertures del carnet federatiu 2018 al següent enllaç:

https://www.feec.cat/feec/llicencia-federativa/

Des del Grup Excursionista Amics de l'Esport en posem a la vostra disposició per tota aquella ajuda que necessiteu per poder obtenir el carnet federatiu. Ens poder preguntar qualsevol dubte a amicsesportmassanet@gmail.com