Sortida de Tardor: Passejada per Fuirosos i les mines del Montsant (Montengre)

El massís del Montnegre està situat entre les comarques de la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental i forma part de la Serralada Litoral. Presenta un paisatge molt boscós dominat per alzines i suros, tot i que també hi podem trobar roures, castanyers i algun faig i bedoll a les parts més altes o humides. Una de les zones més emblemàtiques de la serra és la Vall de Fuirosos. En aquesta vall hi transcorre la riera de Fuirosos que neix a la vessant nord del Turó Gros i desemboca a la Tordera a la zona de la Batllòria. La vall és molt boscosa, sobretot a la part de dalt, però també hi ha cases de pagès per tota la vall. A sobre la vall, en un dels turons propers hi ha unes petites mines de coure poc conegudes anomenades mines del Montsant. Aquestes mines van ser explotades al final del segle XIX i principis del XX. Tot i les seves modestes dimensions, van ser importants pel tipus de coure que se n’extreia (tipus skarn). 

L’excursió consistirà en recórrer una part de la vall de Fuirosos des de prop de Can Riera on deixarem el cotxe fins al Gorg Negre o Pantà de la Brinxa. D’allà pujarem per una pista que ens durà a sota del Turó d’Hortsavinyà on hi ha les mines del Montsant. Visitarem les mines (d’uns 30 metres de fondària) per la qual cosa serà necessari portar un frontal. Després ens acostarem entre castanyers i roures fins al mirador del Rocatell amb boniques vistes del Montseny, Guilleries i plana de la Selva. Finalment tornarem al punt de sortida baixant per corriols i pistes.

---------------------------------------------------------------------------------------------

DATA: Diumenge 23 d'octubre de 2016 
LLOC DE TROBADA: Aparcament del pavelló de Maçanet de la Selva
HORA DE TROBADA: 7:30 del matí 
HORA PREVISTA D'ARRIBADA: 15:00 aproximadament 

TIPUS D'ACTIVITAT: Sortida de baixa muntanya
ZONA: Montnegre, entre Hostalric i Sant Celoni
ITINERARI: Fuirosos - Mines del Montsant - Rocatell - Fuirosos

DIFICULTAT: Baixa - Mitjana
DESNIVELL POSITIU: 600 m
DISTÀNCIA HORITZONTAL: 14 Km
HORES DE MARXA: 3:30 hores aproximadament (sense parades)

OBSERVACIONS: Cal portar esmorzar i aigua. Portar frontal si es vol visitar l’interior de les mines.

---------------------------------------------------------------------------------------------

PREU: 

Inscripció gratuïta

---------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

Per correu electronic a amicsesportmassanet@gmail.com o bé per telèfon al .

La sortida es farà en cotxes particulars, per això és important que confirmeu la vostra assistència i si disposeu de vehicle per al desplaçament. 
Un cop reunits ens repartirem entre tots els cotxes. 

 

 

 

NOTA: 

-El Grup Excursionista i els organitzadors no es faran responsables dels accidents que pugui sofrir una persona que assisteixi a la sortida sense assegurança.